Интервю 5: Вие питате – Владо отговаря 15 декември 2018

ДИДЕНЦЕ–Владо… Първо: СТРАХОТЕН СИ! Страхотен актьор и… фотограф (smiley) Желая ти здраве и да продължаваш да ни радваш още дълги години с творчеството си (flirt) И второ: Кога ще имаме честта да гледаме „Дяволското гърло“? Поздрави от едно много любимо за мен място (flirt)

Владо – Диденце-Виденце, не знам кога ще излъчват „Дяволското гърло” . Това вече е доста често задаван ми въпрос. Когато узная ще го споделя с вас веднага.

*************

Ели –Поздравления за бота! Впечатлена съм!

Владо – Нали! Ботът е чудесно средство за бърза и лесна комуникация.

*************

Силвето–Имал ли си определена, роля която ти е била по-трудна за изиграване?

Владо – Май не се сещам. То трудните са по-интересни и повече внимание им обръщам. Оттам и резултатът е по-добър. Имам провалени роли, но там нещата са други.

*************

Adriana–Здравейте! Излишно е да започвам с това, но все пак – изключителен актьор, и по тoва, което се вижда – Човек! Посетил сте много страни, сблъсквали сте се с много различни култури – кое според Вас е хубаво да „взаимстваме“ от видяното? Прекрасен ден Ви пожелавам! 🙂

Владо – Това, което ми идва първо да споделя, е, че ние живеем добре тук в България. В пъти по-добре от страшно много държави. Почти съм обиколил континента Азия и там съм виждал невероятна мизерия. На такива места съм разбирал, че ние всъщност сме добре, България пред всички тези места е като рай. Не си даваме сметка, но е така. Не че това трябва да ни успокоява, непрекъснато трябва да се стремим към по-добър живот. Огромна част от света живее на ръба на мизерията. Тук е по-цветно, спокойно, красиво и уютно.

*************

Daniela–Ще бъде ли Христо – доктор Христо Карагьозов, отново и какво ще стане с Кая.

Владо – В петък ще разберете дали ще стане, а Кая е добре и само тя си знае какво ще стане с нея.

*************

Елена –За да запазим добрият тон, въпросът е с какви очи си защото във видеото не ми стана много ясно? Благодаря предварително за отговора стига да е истина.

Владо – Ама аз не си крия цвета на очите. Имам зелени очи. На светлината се променят и затова излизат различни по някой път.

*************

Элица–Имате ли планове да участвате с български спектакли в Москва?

Владо – Засега нямаме такива планове, но аз имам план съвсем скоро да посетя Москва. Много ми се е приходило. Последно бях в Москва преди 10 години. Сега имам и причина.

*************

Мария –Мечтаеш ли вече за семейството? И понеже много те харесвам искам снимка с теб.

Владо – Мечтая не е точно. Да, искам семейство, но не на всяка цена. Ако ми е писано ще имам. Искам да е така, както аз искам, и да съм сигурен в човека, с който да го направя това семейство. Ще се снимаме, само да се засечем някъде. Ако се засечем ми дай знак.

 

*************

Теди –Може ли да получим снимка с автограф? Аз/Теди/ и дъщеря ми Симона нямаме физическа възможност да ходим на кино и театър, за това ще бъдем безкрайно щастливи от този жест!

Кога ще приемеш моята покана за приятелство във фейсбук? Сигурна съм, че не съм само аз, но се надявам за едно местенце.

Има ли начин да съживиш проекта „Поетите“ и интервюто? Впечатлена съм, толкова е докосващо и разтърсващо! Самата аз пиша стихове и е много вълнуваща представата как някой рецитира моите стихове!

Владо – Да, възможно е. Пратете ми адреса си на лични съобщения в която социална мрежа искате. Само ми опишете, че сте вие. Ще се доверя на български пощи.

Еми имам над 2000 искания за приемане, но максимумът е 5000. Отдавна съм ги запълнил. Ако последвате страниците ми е същото.

Поетите са си съживени, не знам как да ги съживя.

*************

Adriana–Здравейте! Ще бъдете ли в Стара Загора с турнето на Откраднат живот? Много бихме се радвали да Ви видим!

Владо – Май както видя не бях в Стара Загора. Имах постановка тази вечер.

*************

Ивелина –Страхотен си. Винаги съм ти била фен, но откакто се снимаш в Откраднат живот просто нямаш равен. Въпросът ми е защо толкова рядко идваш във Варна? Нямам търпение да те видя на живо в театъра.

Владо – Радвам се, че харесваш Откраднат живот. Във Варна всъщност идвам доста често. А преди две години идвахме по два пъти в месеца да играем постановки. Последното нещо, което играх във Варна, е „Танцът Делхи”.

*************

ВАЛЕРИЯ –Има ли си жена и деца?

Владо – Еми да имам. Жена, едно красиво момиченце и две щастливи момчета!!! J))

*************

Деница –Коя е най-голямата любов в твоя живот? :)Бих искала да те видя в „Търси се“. 🙂 Мисля, че предаването е изключително интересно и затрогващо и съм разочарована, че нямаш участие в него.

Владо – Моята професия. Женен съм за нея вече 18 години и живеем доста щастливо. Е не винаги е така, но да кажем по-голямата част от времето.От това предаване са ме канили многократно. Отказвал съм по една причина. Не ми харесва. Стремят се да разплачат гостите си на всяка цена. Не ми е приятно да преследват моите близки и приятели за интервюта и да ги карат да разказват лични истории. Стремят се към прекалено лични територии уж с добро, а всъщност целта е комерса и рейтинга.

*************

Христина –В какво вярва, на какво се уповава? 🙂 Оу, да, искам да му подаря книга, къде мога да я оставя? Поздрави от Сапарева баня

Владо – Вярвам в себе си и на себе си разчитам. В такъв свят живеем. Имам силна интуиция, която не ме предава. На нея се уповавам. За книгата благодаря. Може да я изпратите на адреса на Народен театър „Иван Вазов“. Там имам пощенска кутия. Адресът е ул. „Дякон Игнатий” № 5, София 1000.

*************

Мариана –Защо в Димитровград няма да има представление в Нощта на театрите?

Владо – Не мога да кажа. Може би театърът не е поискал да участва. Всеки театър трябва да поиска да участва. Питайте тях. Поздрави на Димитровград.

*************

Пенка –Обичам те

Владо – Е как така?

*************

Subscriber–Първият ми въпрос е ще има ли нощ на театрите в Бургас? А вторият е ще участвате ли в други филми след ,,Откраднат живот: анатомия на гнева“?

Владо – Нощта на театрите мина. Следващата година инициативата отново ще има бутон в чатбота ми. Тогава ще проверите и дано Бургас присъства. На вторият въпрос – да, ще участвам!

*************

Рада –Бихте ли посетили училище в малко населено място с цел мотивиране на ученици за поставяне и постигане на цели в живота?

Владо –Правил съм го. Не мога да го правя редовно, защото съм доста зает и чисто и просто времето не достига. Но да, бих, и то с удоволствие.

*************

Вики –Какво те накара да станеш актьор?

Владо – Най-вече любопитството какво е да си на сцената!

*************

RENI–Как успяваш да завладееш този екран така мощно?! И…как се изиграва толкова истински една любов…с кеф ви гледам двамата с Неда!

Владо – За мощното завладяване, не ми се иска да ти го казвам, но според мен на теб така ти се струва. Това не е мощно завладяване, а най-нормално актьорско присъствие в сериал. Мощно завладяване е на Ал Пачино в „Кръстникът” например. Но ми е радостно, че така мислите и гледате с кеф сериала.

*************

Galq–Аз няма да ти задам поредния въпрос. Искам само да те поздравя за блестящата актьорска игра в любимия ми и единствен сериал, който успява да ме прикове пред екрана. УНИКАЛЕН АКТЬОР, прекрасна роля. БЛАГОДАРЯ ВИ, че има хора като вас и работите толкова успешно с такъв невероятен екип

Владо – Галя, много ти благодаря и ти желая успехи и любов!

*************

Maximova–Търсиш ли приятел? В приятелския смисъл…

Владо – Хм, загадъчно нещо ми се струва положението тук. Многоточие, игра на думи.. То човек винаги търси.. но какво намира, ако изобщо намери нещо. Ти май търсиш другар в другарски смисъл, без нищо друго. Е, едно леко флиртче май няма да те отврати, но не знам. Сложно стана.

*************

Александра –Ако можеше да върнеш времето назад,какво щеше да промениш в живота си?

Владо –Въпросът е хубав. За жалост няма да мога да конкретизирам, защото не бива. Но нямаше да направя или по-скоро да участвам в едно начинание. Начинание, което отстрани беше страхотно, но всъщност беше пагубно за мен.Яд ме е, че не помислих, а се хвърлих директно. Яд ме е, че когато разбрах (а то беше рано), че няма да се получи, не се махнах, а останах в него още дълго. Яд ме е, че то ме промени и боя се не за добро. Но от него научих много неща. Наистина.

*************

ВАЛЕРИЯ –Владо играл ли си друг път с някои от актьорите в Откраднат живот?

Владо – Да, играл съм. С Моньо Монев в „Дървото на живота”, с Мария Каварджикова и в театъра много и в „Дървото на живота”, с Владо Пенев в театъра, с Дани Рашев в едно представление, което се казваше „Казанова”, сТеодора и Юлиан е ясно – цял живот играем заедно.С други не се сещам.

*************

Subscriber–Какво ще кажеш на хората когато те започват да хейтят това в което си по-добър.. как би им отвърнал ?

Владо –То винаги ще се намери човек, който да го направи. Аз се развивам и работя в сфера, в която всичко е публично и всеки може да каже дали му харесва или не дадена моя работа. Всеки може да изкаже мнение. Винаги някой може да те наплюе. Това са рисковете на тази професия. И затова едно от най-важните неща, които трябва да притежава един актьор, е той да има характер за това. Да е устойчив на всички тези негативи. Опитвам се трезво да претегля дали в хейтенето няма доза истина. От всичко можеш да извлечеш позитиви. Ако няма градивност, бих им казал като им харесва да продължават да хейтят.

*************

????? –Владо, здравей. Каква музика харесваш и допада ли ти New Wave стила?

Владо – Признавам, че не слушам много музика. В колата не ми е приятно, а за вкъщи нямам време. Но, харесвам всичко добро, независимо от стила. Изключение прави поп-фолкът. Този жанр не ми допада и не го слушам.

*************

Люсиии–Здрасти Владо  много те харесвам ,а ролята ти в откраднат живот е невероятна ,справяш се стрхотно -както и прекрасната Неда 🙂 въпросите са ми следните – коя зодия си? какво първо виждаш в една жена? Много искам персонален подарък от теб ,защото съм ти супер голяма фенка

Владо – Зодия телец съм. Първото, което ме интересува в една жена, е да е искрена и с чувство за хумор. Да не е суетна. За персонален подарък… не съм Дядо Коледа, но ок. Къде и как?

*************

Maximova–Здравей 🙂 Какво прави Владо Карамазов в студена вечер,когато няма ангажименти и е сам у дома?
Ех..Владо! Не мога да се абонирам за онлайн бюлетина на сайта ти 🙁

Владо – Понякога гледам сериали от тези хубавите, понякога отговарям на вас – както сега, понякога блея. Зависи от настроението ми. Нямам представа защо не можеш да се абонираш. Оставяш мейла си и после трябва да влезнеш в пощата си, за да го потвърдиш.

*************

@@@ –Кое ви накара да изберете Карамазов за псевдоним (Обожавам Достоевски, а „Братя Карамазови“ ми е любимият роман и няма как да не попитам това)?Как ви стига енергията да се занимавате с толкова много неща едновременно? Какво ви зарежда най-много? Какво символизира името на чатботът ви? Незнам защо, но аз го асоцииран с „Властелинът на пръстените“. Бъдете здрав и ви желая да постигнете с лекота целите си.

Владо – И аз харесвам Достоевски. Един режисьор ме кръсти така, знаейки, че харесвам този писател. Беше по време на първото ми професионално представление. Годината е 2002.

Имам енергия, защото нещата, които правя, ми харесват, вярвам в тях и ми доставят удоволствие. Когато човек е мотивиран, ще намери време за всичко. Въпрос на желание е.

Най-много ме зарежда работата ми. По-скоро когато постигна нещо значимо в нея. Тогава си казвам, че можело и започвам да мисля за нещо по-голямо.

Името на чатбота го измислих сам. Исках да е нещо като Владимир, но по роботски. Владроб идва от Владо и робот. Фамилията е на момчетата, които го направиха – много добрата компания Smartloop.ai.

*************

Елена –Ровейки се из нета попаднах отново(за кой ли път) на страхотните изпълнения от проекта поетите. Мога да слушам вас и колегите ви с часове. Изпълненията докосват всяка страна на душата ми… Но прочетох и за неосъществената идея за рецитала… Няма ли как по някакъв начин той да се случи в социалните мрежи? Имаме страхотни поети, които чакат да бъдат преоткрити…

Владо – Радвам се, че харесваш този проект. Той не е наш. Ние сме просто участници в него. Той ще се развива. Следете го. Колкото до нашата идея, не мисля, че би се осъществила. Тя ще остане в сферата на нашите неосъществени мечти. И такива трябва да има.

*************

Яни има въпрос –Как се чувстваш в ролята на Христо от „Откраднат живот“?

Владо – Повече от добре!!!

*************

Антония –Невероятен сте! Благодаря за отговора и за емоциите в сериала и социалните мрежи!

Владо – Много благодаря.

*************

Subscriber–Владо,защо си санитар?

Владо – Е вече не съм.

*************

Готин –Коя е твоята най-голяма мечта?

Владо – Да обиколя света. Тази е една от големите ми мечти.

*************

Svetla–Здравейте, привет от другия край на света! Ако бяхте лекар, каква специалност бихте избрали?

Владо – Май невролог. В момента един от нашите консултанти в сериала е бил много добър невролог. Постоянно ми разказва истории. Много ме впечатляват. Всичко в неврологията е много сложно и е нужен почти цял живот, за да станеш добър.

*************

Цветелина –Кое е любимото ти място, което си посещавал някога?

Владо – Сейшелските острови, Филипините, Панама.

*************

Зари –Промени ли се българската публика? Порасна ли? Помъдря ли? Възпита ли се? Или все още й предстои дълъг път и какво би го ускорило? Благодаря!

Владо – Започва да се променя. Но това е процес, който няма да случи в рамките на 10 години. Много зависи и от хората, които правят театър. Те трябва да предлагат нови форми, нови прочити, да вдигат летвата. Така публиката ще може да гледа и различни неща, ще може да сравнява, ще може да израства. Трябва и училищата да се включат в тази промяна. Да обясняват какво изкуство е театърът, да водят децата от малки. В момента има такъв пример с една инициатива на „Фортисимо Фамилия”. Те възпитават, запалват и въвеждат децата в света на класическата музика. Това е страхотно.

 

@Ботът на Владо Карамазов може да последвате от тук

Въпросите са зададени от последователите на чатбота на Владимир Карамазов във Viber

Отговори – Владимир Карамазов

Снимки – #Karamazovfoto

Останалите интервюта от тази поредица може да прочетете тук – Част 1 / Част 2 /Част 3 / Част 4

 

 

15.12.2018                                                                              Владимир Карамазов ®