Оригиналът Сървайвър се завръща 3 февруари 2022

На 21 февруари по БТВ се завръща най-мащабното риалити в света-Сървайвър на което отново съм водещ. След 7 години пауза зрителите отново ще могат да гледат това зрелищно приключение. В телевизионния ефир се появиха много т.нар. „ментета” на този формат, които копират игри, правила , представят обикновени локации за екзотични. Предавания, в които правилата са неясни и мътни. В Сървайвър всичко е строго контролирано и това риалити е много повече от телевизионно шоу, защото създава много големи общности, променя животи и ни връща в непокътнатата природа. Дава ни повод за размисъл по много теми като опазването на нашата планета, модерният живот наш враг ли е, можем ли да комуникираме истински. Не случайно милиони хора по света гледат Сървайвър. Освен наситените човешки взаимоотношения, форматът ни показва и един начин на живот, който е отдавна забравен- да заспиваш, когато се стъмни и да се събудиш на изгрев слънце, да живееш с най-необходимото и да консумираш толкова, колкото успееш да си набавиш. В тези прости неща, в този живот сред природата, общуването е някак истинско и плътно. Ние всички усещаме, че в съвременния живот силата на човек се мери в способността му да купува и консумира и че това ни отдалечава от истината.

Заснехме шестия сезон на Сървайвър в провинция Камарине Сур във Филипините. В изключително красива и непокътната местност между океана и джунглата. С развитието на техниката, сега за първи път зрителите ще могат да видят истински мащаб. Ще могат да усетят това райско кътче, което ще покажем от всички възможни гледни точки. През 2014 в Камбоджа, за да заснемем кадри от въздуха, ползвахме хеликоптер. Сега дроновете летяха, за да покажат Филипините по най-добрия начин.

За първи път освен водещ, съм и любител-фотограф . Успях да заснема живота на местните хора от рибарските селца. По време на формата ще се опитвам да ви развам  за  моето изкарване през тези три месеца. Всичко ще бъде чрез фотографията и ще ви покажа различна гледна точка. Това ще се случи в моите социални мрежи. Така се получи, че и кадъра за основната рекламна визия на формата е направен от мен.

От 21 февруари, три пъти седмично ще можете да се пренесете във  Филипините и да наблюдавате живота на тазгодишните участници.

Последвайте страниците на Сървайвър във FACEBOOK и INSTAGRAM