Премиера на представлението „Опашката” 29 май 2021

На 22 и 23 май в Драматично-куклен театър “Иван Радоев”, Плевен се състоя премиерата на спектакъла „Опашката” по романа на Захари Карабашлиев. Сценичната версия и режисура е дело на Явор Гърдев. Владимир Карамазов играе главната роля на Кандидатът.

Ето кратка анотация от режисьора:

 Известен писател в разцвета на жизнените и творческите си сили получава предложение от мъглява политическа структура да се включи в борбата за президентския пост. Предложението идва като гръм от ясно небе и първоначално изглежда на писателя нелепо. Лека-полека обаче той започва да разбира, че в моментната политическа конфигурация в страната се отваря сериозна празнина, която той би могъл да запълни, ако се реши да погледне сериозно на предизвикателството. Не закъснява и моментът, когато влиятелни играчи на дълбоката държава започват да се прегрупират в подкрепа на кандидатурата му и заявяват готовност да инвестират сериозни средства в кампанията му. Убеден най-после в реалния си потенциал да спечели оспорваната политическа надпревара, писателят окончателно се поддава на изкушението да влезе в борбата за президентския пост. Междувременно обаче се случва нещо смущаващо, притеснително, странно и необяснимо, което заплашва не само да сложи прът в колелата на политическата му кариера, но и да промени изцяло и необратимо живота и съдбата му.

С участието на:

Владимир Карамазов, Надя Керанова, Михаил Билалов, Екатерина Стоянова, Бориса Сарафова, Красимира Кузманова-Кокран, Адриан Филипов, Антъни Пенев, Диана Ханджиева, Александър Кънев, Ованес Торосян, Асен Данков

Сценография – Свила Величкова и Ванина Цандева, Музика  – Калин Николов
Фотограф – Стефан Щерев

 

Следващите дати са 2, 16, 22 юни 2021 от 19 часа.

Билети може да закупите от тук