Владо стана водещ на световен конкурс за бармани в София 13 октомври 2018

Владо беше част от Glenfiddich World’s Most Experimental Bartender България – състезанието, което всяка година открива нови начини да привлича и събира таланти от различни сфери. Атрактивната надпревара е посветена на уникалния вкус и неутолима жажда за иновации на Glenfiddich. Владо и Диана Алексиева имаха удоволствието да бъдат водещи на конкурса. Всеки от участниците представи своя авторски коктейл, който най-точно интерпретира философията на марката. Тази година условията за участие бяха по-различни.
Петима потенциални колаборатори представиха своите умения, като целта им беше да спечелят сърцата на барманите в състезанието. Победителят сам щеше да избере с кого от петимата талантливи хора да си партнира на финала в Шотландия. Предизвикателствате не спираха до тук – колабораторите пък щяха да влязат в ролята на жури по време на състезанието, да се борят да отличат най-добрия, но и той да отличи тях. След оспорвана битка, в която участниците показаха талант, емоция, силна мотивация за победа и разбира се – иновативни коктейли, направени с въображение и опит, колабораторите присъдиха титлата на Герман Гочев от The Martini Food and Cocktails. Той на свой ред избра Влади Симеонов – бариста и пекар на кафе в Coffero. Двамата направиха силен тандем и им пожелаваме успех на глобалния финал в Шотландия.
През 2018 г. Диана и Владо станаха посланици на Glenfiddich и заедно случват проекта „Мисия Маверик“. Той вече е в разгара си и се радва на голям интерес в онлайн пространството. Всеки от тях разказва за 5 човека, които са постигнали успехи в своите професионални области и са пример и вдъхновение за читателите. Владо вече представи Атанас Мацурев – художник, Неда Морфова – режисьор и Александрина Пендачанска – оперна певица