Владо на Webit за консистентното видео съдържание в дигиталното пространство

Владо Карамазов се включи в третия ден на един от най-големите фестивали за дигитални технологии в Европа – Webit, като част от Bulgarian Digital Summit. Актьорът разказа за последователната си работа в дигиталното пространство през послeдните години. Той беше специален гост в панелната дискусия  „Video Marketing that makes/ breaks the rules“, която модерираше Петър Владимиров от PVDigital.

Наред с добрите практики за дигитални активации за театрални проекти, актьорът сподели и резултати от колаборациите си с известни брандове и активностите, които прави заедно с българския офис на Viber в най-голямата VoIP платформа. С нагледни примери от актуални видео кампании в неговите социални канали Владо потвърди, че е много важно да си постоянен и консистентен в дигиталното пространство, да надграждаш и развиваш последователно всеки един онлайн канал. Високата ангажираност на аудиторията е едно от ключовите предимства на проектите, които Владо сам измисля и развива. Част от проектите, за които разказа, са видеодневниците му от снимките на сериала „Дяволското гърло“, предстоящите негови Gif-ове, пресъздаването му на познати песни,  видео активацията в неговото Viber community “Контролирай деня на Владо“ и други.

„Човек трябва да умее сам да се предизвиква, да рискува и да използва на макс възможностите на новите технологии. При мен нещата се получиха поетапно – първо създадох работещ и непрекъснато обновяващ се сайт, паралелно с това развивах социалните си мрежи и в момента, в който нещата бяха на ниво, те започнаха взаимно да се подпомагат и захранват. Така си направих една микро дигитална система с множество канали, които са част от едно цяло, и които работят в синхрон“ – сподели още Владо пред зрителите в препълнената зала на НДК.

В своето резюме той не пропусна да анонсира и нещо, което много скоро ще се появи във Viber – първият му GIF пакет, реализиран в партньорство с Nescafe Dolce Gusto, който ще е един от първите в новоразработената собствена GIF платформа на Viber.