Момчетата от Enhancv 12 февруари 2018

Част от проекта “Талантливите”

Mного искам в моя блог да ви срещам с талантливи млади хора, които успяват и постигат успехи в своите начинания. С хора, които познавам и които всекидневно ме вдъхновят със своята последователност и неуморност в преследването на мечтите си.  Защото те са добрият пример и извор на вдъхновение както за мен, така и за всички вас. За постиженията, успехите и добрите практики е важно да се знае и да се говори.

В следващите редове ще ви разкажа за Волен и Жоро от Еnhancv. Срещата ми с тях стана случайно при един полет от Лондон за София през пролетта на 2017 година. Самолетът беше пълен и в последния момент се качиха две шумни момчета с торби. По закона на всеобщата гадост двете свободни места до мен бяха естествено техните. Започнаха да тъпчат торбите си в багажното, да говорят високо и да се бутат. Мъка ми припадна, че ще седят точно до мен. За капак на всичко единият ме позна и на всеослушание каза: „Я, Владо Карамазов – супер“. Започна нещо да ми се радва и говори, аз само му казах „добре, добре, айде по-бързо сядайте“. Наистина ми беше неприятно, защото си помислих, че ще ми досаждат през целия път. Започнаха да ми обясняват, че много ни се кефят на нещата, които правим с Юли и Захари и че това нашето е стартъп компания в сферата на изкуствата. Казаха, че това било рядкост и че ни наблюдават развитието. Нито знаех какво е стартъп, нито бях чувал. Разказаха ми и ги попитах с какво се занимават. Оказа се, че тези 25-годишни момчета имат собствена компания и са разработили платформа за CV-та, които са в пъти по-успешни от стандартните и скучни формуляри. Показаха ми ги и споделиха, че са сред водещите компании в тази сфера в Америка. Разбрах че са пробили в някои от големите медии в Щатите – Forbes, Entrepreneur, Business Insider и други. Най-успешната им маркетинг кампания, CV-то на Мариса Майер, достига до хиляди хора и помага на компанията да набере скорост и стабилност. Много се впечатлих – заради постиженията им и защото трима приятели са осъществили мечтата си по най-добрия начин. По това време много се интересувах от бизнес модели и как функционират и започнах детайлно да ги разпитвам за техния. Разказаха ми за трудностите, за началото, за моментите когато са нямали пари, за многобройните караници, за хората с които са се разделили. Въпреки тези предизвикателства, те не са спрели да вярват в идеята си, защото са виждали че помагат на хората да вярват в себе си и съответно да се реализират професионално. Според тях в България има много млади хора с добри идеи, които са потенциални създатели на огромни печеливши компании.

Времето мина толкова бързо, че наистина не разбрах кога кацнахме на Летище София. Тези шумни момчета се оказаха страхотно талантливи хора и много добра компания. Уговорихме се да им отида на гости в техния офис. Не след дълго бях при тях. Там започнахме да мислим как можем да работим заедно. Начертахме бъдещи планове и идеи. Подариха ми един дневник – „Петминутен журнал“. Той е разработен от психолози и те кара да търсиш, намираш и оценяваш Доброто всеки ден. В него попълваш най-хубавите неща от деня и доброто, което си направил. Отначало е малко трудно да намираш толкова много доброта в сивото ежедневие, но точно това е целта му. Да те кара да търсиш позитивното.

Показаха ми и CV-то на България, което са направили. Синтезирали са най-важното и са избрали най-достойните факти. Обещаха да ми направят CV по техния начин. Като го видях много ми хареса и доста пъти го разглеждах. Накрая установих, че точно това е важната информация за мен. (вижте моето CV тук)

Направете си и вие такова CV. Ще погледнете на себе си по друг начин. А и ще имате атрактивно представяне пред бъдещите ви работодатели, ако си търсите работа. Разгледайте го и сложете най-важните неща за вас в него, като ги оценявате със сърцето си. Ако спечелите кастинги и позиции за работа, ще съм много щастлив, защото всъщност това е дело на българи. А и след като голяма част от света го използва, защо да не ни помогне и на нас?

Ако успеете да спечелите работа с Еnhancv CV, пишете и ми разкажете с две думи.

Ако ви е станало интересно, в сайта на компанията има още информация – https://enhancv.com/

12.02.2018                                                                                                            Владимир Карамазов®