Малко повече за Viber Community-то 9 май 2018

Не трябва да се забравя, че това е иновация, която в момента се доработва, за да стане перфектното място за общуване на много хора с еднакви интереси. И ние с вас сме част от тези, които работят за това.

В Community-то има три вида роли. Супер аминистратор – какъвто съм аз, администратори – такива са Юлиан Вергов и Теодора Духовникова, и членове – това сте вие. В момента всички могат да пишат, стига аз да разреша тази функционалност. Не го правя, защото ще стане какафония. В средата на май ще излязат много подобрения. Едно от тях ще е свързано точно с начина на писане и реакция отстрана на всеки член в общността.

Всички снимки и видеа, които пускам, се запазват във вашия телефон. Ако не искате това да става, трябва да отидете на „Мултимедия“ във вашия акаунт и да сложите отметка, че не искате да се свалят на телефона ви.

Във вашия профил има и символ на QR код. Той е вграден в приложението и може да го използвате, когато видите в бъдеще такъв за присъединяване към друга общност.

Когато излезе първата версия на Community-то, се появи звукова нотификация при публикуването на всеки нов пост. Това естествено не е приятно, защото когато работим или си почиваме, не искаме да ни безпокоят, а и по този начин приложението става агресивно към нас. Затова от няколко дни не пускам нищо, за да не ви досаждам със звук. В новата, подобрена версия няма да има звук, а само отметка, че са се появили нови постове. Кога ще ги видите зависи изцяло от вас и вашето настроение.

В Community-то ще влязат интересни хора от шоубизнеса и спорта, с които ще си говорим, ще се забавляваме и ще ни е гот. Това ще стане скоро. Дотогава ще се опитам да ви заинтригувам с работите, които ми предстоят. А те са интересни.

За разлика от останалите социални мрежи, в тази трудно ще пропуснете нещо. Всичко ще го виждате, макар и не на момента, а когато сте в настроение за това, защото ще се появяват при вас като съобщение. Така аз ще държа връзка с вас и ще ви запознавам с всичко интересно за и около мен и работата ми.

Когато всички функционалности се разработят от Viber, всеки ще може да си направи общност, да кани хора или те да го намират според интересите си.

Viber е леко приложение и не натоварва вашия телефон.

Какво ще можете да правите:

  • да се лайква публикацията със сърчицето, което става лилаво като го натиснете;
  • когато повечето функции се изчистят, всички ще можете да пишете, без това да ни пречи и да получаваме безброй съобщения;
  • с подобренията в средата на май, ще можете да каните ваши приятели в общността и така да станем повече, ще можете да намерите общността в търсачката на Вайбър, защото е оторизиран и легитимиран канал от Viber;
  • стикерите ще са налични 3 месеца – до 26.07.2018, така че не пропускайте до тази дата да си ги изтеглите; който си ги е свалил, ще може да ги ползва постоянно до смяната на своя телефон;
  • ще се допитвам до вас за неща, които ме вълнуват и така ще имаме най-точна представа за нагласите и настроенията, в пъти по-точна от всякакви статистически проучвания.
  • Ще гледате всичко около мен в постове, видеа, снимки и линкове.