Благотворителна изложба 4 юни 2021

СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев” има спешна нужда от шест апарата на обща стойност 75 000 лева. За целта в навечерието на Деня на детето 1 юни приятели и партньори на болницата организират благотворителна акция.

Един от най-популярните български актьори Владимир Карамазов предоставя 20 свои фотографии, някои от тях с награди, за да подпомогне педиатрията в София. Те ще бъдат изложени за продажба на 1 юни в двора на болницата по време на детско тържество.Средствата от хуманната акция ще се изразходват за купуване на видеоларингоскоп, транспортен респиратор, транспортен монитор,  оборудвана спешна чанта, портативен ехограф и реанимационна количка.

Това ще е и първата самостоятелна фотографска изложба на Владо Карамазов.

„В момента има много специален повод за тази моя първа фотографска изява. Тя ще е с кауза и за мен това е най-важното. През последните години снимах много деца. Моите снимки не са типичните детски снимки. Винаги търсех сериозността в погледите на децата, както и тяхната чувствителност и честотата, на която трептят. Тези деца ще се превърнат след години в зрели хора и исках да запечатам като спомен най-истинското, най-сериозното от тях. Въпреки че са деца. За каузата селектирах 20 кадъра на деца, заснети в България и чужбина. Сега заедно с тези малки, но сериозни хора от моите снимки, ще се опитаме да помогнем на други деца в нужда. Снимките са напечатани на закалено стъкло и са лимитирани бройки. Специални благодарности на J-Point за невероятното качество на печата и изработката.Повечето кадри ще бъдат принтирани само веднъж за тази благотворителна изложба. Всеки, който иска, може да стане собственик на един от тези принтове. А със средствата от продажбата  ще бъде закупена важна медицинска техника. На всеки собственик ще дам сертификат за автентичност със заглавието на снимката, датата на заснемане и поредността на принта. Благодаря много на Евтим Милошев, че финансира изработката и печата и ни помогна изложбата да изглежда по-най добрия начин.“

Галерията с всички снимки може да видите от тук

Репортаж за събитието може да гледате от тук