„Ново начало” – един нов проект 24 юли 2020

Този проект го обмислям от много време. Исках да го реализирам, защото аз също съм като героите в него. Винаги тръгвам от себе си и от това какво ме вълнува в момента. Така нещата, които правя, се превръщат в дълбоко лични и придобиват стойност и тежест. Искам с него да поставя въпроси и чрез героите да намерим възможните отговори. И точно тези възможни отговори да ви накарат да се успокоите, да действате, да се уплашите или да ни осъдите. Но със сигурност няма да останете безразлични. В основата на проекта е едно изречение от пиесата „Neoдачници” на режисьора Иван Пантелеев:

„В мисълта си осъждам устройството и законите на световния ред, но подобно на толкова други и аз съм се приютил някъде в него и разбирам, че с всичко, което правя или не правя, спомагам за оцеляването на този ред и така ден след ден зидам стените на собствения си затвор.“

Това разбира се е доста глобално, но аз наистина не харесвам  много неща в нашия живот, не харесвам бездействието, празните приказки, свикването. Опитвам се да търся и да променям. Опитвам се да направя живота си интересен, въпреки страха от непознатото и въпреки трудностите. Започнах да го правя през 2014 година и оттогава не мога да се примиря с установения ред.

Този проект ще даде сили и вяра, че нещата са възможни, че всичко е възможно стига да го искаме и да го предизвикваме. Че големите промени всъщност са градивни и че ние, хората, сме способни на много повече отколкото сме си представяли. „Ново начало“ е проект, който ще разкаже историите на няколко смели човека. Героите на проекта са хора, които са се развивали в една сфера, станали са добри, но след години поради различни причини тръгват към неизвестното, непознатото, оставайки всичко зад гърба си. Тръгват смело напред към Новото начало. Защо човек тръгва към неизвестното? Защо му е нужно да започва отначало? Това безразсъдна постъпка ли е или необходимост, която няма как да прескочиш? Ние сме същества, които се развиваме, мисленето също ни се променя. Животът е кратък и колкото повече вземем от него, толкова по-същински ще сме го изживяли.

„Ново начало” се реализира благодарение на грижата на NIVEA към моите проекти и убеждението на компанията, че обществото ни се нуждае от светлите примери.