Владо разкри новата визия на Glenfiddich 19 октомври 2019

През 1887 William Grant реализира своята мечта да построи собствена дестилерия. Нарича я „Glenfiddich“ от келтски „Долината на Елена“. Първите капки уиски потичат от медните казани точно на Коледа същата година. Няколко години по-късно, през 1909-та се появява и първата бутилка.

Точно 110 години по-късно, Владо Карамазов беше домакин на грандиозното парти по повод новата визия на топ бранда Glenfiddich. Грандиозно, защото декора пресъздаваше няколко епохи и показваше развитието на знаковите бутилки Glenfiddich до ден днешен.

Пътешествието в историята на марката започваше от 1909 г. Барът беше одекорен с елементи от онова време, а барманът предлагаше характерен коктейл Rob Roy със синя слива и орех, създаден през 1894 г. в хотел Waldorf-Astoria в Ню-Йорк.

Следващият бар беше от 50-те и 60-те години, в които дизайнерът Ханс Шлегер създава революционната триъгълна бутилка, която очарова света. Барманът от тази епоха черпеше гостите с коктейл с круша и синап, съставки които отлично подчертават вкуса на Glenfiddich.

Барът на 70 – те, когато за пръв път „Еленът“ на Glenfiddich гордо застава върху етикета, ни посрещна с коктейл Godfather . Твърди се, че напитката била любима на актьора Марлон Брандо.

Завършихме пътешествието в 2019 г. със страхотен бар, на който гостите опитаха коктейла Highball, който в момента е световен тренд.

Точно в 22 ч. Владо Карамазов показа на гостите новата визия на бутилката. Гостите и сцената бяха заляти с конфети, точно както се отбелязва голямо събитие бележещо ново начало. Всички се наслаждаваха на уютната атмосфера, снимаха се с героите и барманите от различните епохи.

През 2018 година Владо Карамазов съвместно с Glenfiddich реализираха проекта „Мисия Маверик”, който имаше страхотен успех сред аудиторията. В рамките на няколко месеца Владо откри и разказа за пет Маверика – интересни личности, които ни вдъхновяват и ни дават добър пример. Историите може да прочетете тук.