Първият професионален фотографски ангажимент на Владо Карамазов 13 октомври 2019

Владо ще разкаже за 7 пиеси чрез 7 фотографии в съпътстващия проект „Нощни персонажи“ на седмата Нощ на театрите с подкрепата на Schweppes. Седемте пиеси ще бъдат представени с изразните средства на фотографията. А в сюжета (чрез обстановката или декоративните елементи) има директна отпратка към нещо много емблематично за всяка от избраните пиеси.

В следващите седмици поетапно снимките ще излизат в социалните мрежи на Нощта, като в тези фотографски интерпретации специално участие има един бранд-икона, който изисква характер и има отношение към изкуството.

„Когато ми предложиха този проект, ми се стори доста трудно да направя връзката между театъра и безалкохолната напитка. Дори почти невъзможно. Но точно това силно ме провокира. Мислих близо седмица и все удрях на камък. Но изведнъж идеята дойде: да използвам бутилката като герой в пиесата. Ще я поставя в атмосферата и средата, в която се развива сюжетът. Ще използвам няколко характерни елемента за епохата или героите. За да е интересно, ще закрия едната дума от заглавието на пиесата и на нейно място ще поставя името на героя ни – Schweppes. Така ще се получат неочаквани слогани за бранда, а търсенето на неизвестната дума ще даде възможност в социалните мрежи да се направят игри с награди. Елементите във всяка снимка  ще са жокерите. В този проект дори виждам образoвателен елемент. Да провокираме любопитството и защо не – хората да прочетат текста, да гледат пиесата в някой театър, знанията им за театъра да се обогатят. И всичко това чрез седем фотографии, направени от мен. Другото примамливо нещо за мен беше, че в този проект бих могъл да покажа, че когато има идея и съдържание – рекламата не е нещо лошо. Благодарение на такива компании, ние артистите може да развием и осъществим нашите щури идеи. Бизнесът и изкуството може да вървят ръка за ръка, важното е всичко да става с желание, мисъл и въображение”  – споделя Владо.

Предизвикателството към почитателите на театралното изкуство и Нощта на театрите ще бъде да познаят кои са пиесите. Ще има и награди (тениски и чорапи на Нощта) за тези с най-голям късмет и театрални познания! Следете фейсбук и Инстаграм страницата на Нощта в следващите седмици!

Клиент  – Schweppes

Продуцент  – Нощ на театрите

Концепция и фотография – Владимир Карамазов

Постпродукция– Емил Андонов

Графичен дизайн – Мария Колева