Владо и Владроб – в седмата Нощ на театрите 2 октомври 2019

Владо ще е посланик на седмото издание на европейската инициатива Нощ на театрите, която тази година ще се проведе на 16 ноември. Историята на актьора с тази театрална платформа е вече на 6 години, като по традиция Владо участва във фотографския проект „Нощни персонажи“. В поредицата от фотографии на Диляна Флорентин са хванати лични, емоционални и вдъхновени състояния на актьорите, в които всеки от тях усеща и показва промяната. Кадрите ще бъдат изложени на няколко места в София и отпечатани в книжката на инициативата.

В специално блиц интервю Владо споделя, че „с театъра се променяме взаимно, както човек се променя с годините“. А зрителите на 6-часовия Live Cam ще имат възможността да задават въпроси на актьора и да получат отговор по време на животое студио на 16 ноември.

Своята роля на информационен канал ще има и дигиталният асистент на Владо – чатботът Владроб. Той отново ще селектира всичко най-интересно от основната и съпътстваща програма и ще го поднася на своите последователи във Viber.

***

През 2019-та Нощта на театрите ще отбележи своята седма година в България и на 16 ноември ще събере в едно голямо и вълнуващо събитие стотици съдържания в 16 български града. „Европейската инициатива се обедини около посланието „Ти променяш играта. Играта променя теб„, защото през всички тези години зрителите влияеха на играта, а играта променяше тях. А и много искаме да подчертаем силната взаимност  между изкуството и хората“- споделят организаторите.

265 504 е броят на зрителите, които преживяваха театралното изкуство в изминалите шест издания. Освен смяната на Времето и експеримента с Пространството Нощта на театрите случи стотици интересни съдържания в различни стилове, присъедини разнообразни локации (стандартните сцени, барове, музикални зали, търговски центрове, кина, галерии, алтернативни места, в които се случва театралното изкуство – болници, паркове, подземни локации, къщи, co-working пространства и др. под.), разви програма от сутринта до полунощ, даде възможност за изява на институционален и алтернативен театър, привлече зрители и участници от различни възрасти – от 5 до 75 години. Всичко това направи Нощта на театрите една от най-мащабните и силни театрални инициативи в България.

***

Зад идеята на платформата “Eвропейска нощ на театъра” стои Елеонора Роси от Франция. В тази Нощ Театърът в 11 европейски държави се превръща в основна тема и събира по едно и също време всички, които го обичат. Освен спектакли в театрите и на алтернативни места се случат множество срещи, дискусии, изложби, концерти, разходки зад кулисите, контакти и нови възможности за сближаване на театъра с неговата публика. Тя е иновативна интерпретация на театралното пространство с подчертан образователен елемент, който е насочен към усъвършенстване на нагласите на публиката.

Нощ на театрите е част от Календар на културните събития на Столична община за 2019 г.

Всичко актуално следете в официалния сайт, във фейсбук и инстаграм, както и в новото  Viber Community на инициативата.