“Танцът Делхи” и „Богът на касапницата“ с гастроли във Франция

След големите гастроли на „Казанова“ в Авиньон и Париж през 2010 и 2012 Владимир Карамазов отново ще играе пред френска публика. През януари пиесата „Танцът Делхи“ на Иван Вирипаев ще бъде представена на голяма сцена в театъра в Тулуза. А през февруари „Богът на касапницата“ на Ясмина Реза ще гастролира в Париж. Другите срещи на актьора  с представители на френската култура са с режисьора Тиери Аркур в „Идеалният мъж“ – постановка на Народния театър и с режисьора Франк Дайрис във филма „Наив“.

Спектакълът „Танцът Делхи“ с режисьор Галин Стоев, който е една от новите продукции на Народен театър „Иван Вазов“, ще има осем представления в THÉÂTRE NATIONAL DE TOULOUSE – на 11, 12, 13, 16, 17, 18, 19 и 20 януари и ще се играе на български език със субтитри на френски.

Хитовата пиеса на Ясмина Реза – „Богът на касапницата“ с режисьор Антон Угринов ще зарадва театралната публика в Париж на 9 и 10 февруари в Théâtre de Fénelon-Sainte-Marie.

Билети могат да се закупят на касата на театрите или онлайн. Това е първото излизане на двата спектакъла извън България.