Поетична вечер с децата от „Българската Коледа“

Децата на „Българската Коледа“ заедно със своите родители, близки и лекари украсиха елхата в Президентството. Техни любезни домакини бяха Президентът на Република България и съпругата му – Г-жа Десислава Радева. Така символично беше сложено началото на финалния етап от подготовката на 15-тото издание на благотворителната инициатива.

Специално гости на събитието бяха Владо Карамазов, Юлиан Вергов, Владо Пенев и Слава Рачева, които представиха пред децата някои от най-известните произведения на българската литература, посветени на коледните и новогодишните празници.

Поетичната вечер беше гарнирана с музикалните изпълнения на детска вокална група „Бон-Бон“.

Актьорите споделиха с децата колко много обичат Коледа и как това е време, посветено на най-близките хора и на семейството, време за добри дела. Разказаха им весели истории и им помогнаха да направят коледната елха в Президентството още по-красива и празнична.

 

***

15-тото издание на „Българската Коледа“е посветено на спасения детски живот.  А кампанията ще е насочена към продължителното лечение и активната рехабилитация на деца с увреждания.

Приключилата кампания 2016/2017г. на „Българската Коледа”, посветена на децата с тежки хронични заболявания, успя да събере 2 650 000 лв., с които са подпомогнати 474 деца и е дарена медицинска апаратура за 30 лечебни заведения от цялата страна – университетски и многопрофилни болници за активно лечение.

 

Още за инициативата вижте тук – https://www.bgkoleda.bg/