Владо в LiveCam 20 декември 2018

Владо в LiveCam: “В днешно време хората искат бързо и лесно да намират информацията, която им трябва“

За първи път в своята 6-годишна история в България инициативата Нощ на театрите имаше свое запазено място във Вайбър чатбота на Владо Карамазов. Благодарение на  Владроб Смартлууп там се случваха различни неща, а информацията беше подредена в 5 специализирани рубрики – Highlights, Посланици, LiveCam, Владо и Нощта, Програма. Дигиталният асистент успя да представи по лаконичен и атрактивен начин акцентите в програмата, които заинтригуваха неговото чатботско съзнание, както и съпътстващите събития, посланиците и историята на Владо с Нощта на театрите. Над 5000 потребители на Вайбър в рамките на месец и половина се информираха от чатбота за програмните съдържания в европейската инициатива в България. Най-посещаваните секции бяха Програма и Highlights.

„Младите са в телефоните си. И през социалните медии можем да стигнем до тях и да ги привлечем в театъра“ – това сподели Владо в откритото студио LiveCam по случай шестата Нощ на театрите, което се излъчваше на живо във Фейсбук на 17 ноември. Зрители имаха възможността да задават предварително или по време на живото предаване своите въпроси към актьора. Десетки бяха и много любопитни питанията на феновете – за успехите и провалите на театралната сцена, за блясъка в очите на зрителите, за постановките, които променят живота на актьорите, за включените телефони в залата, за търсенето на отговорите на вечните въпроси, любимите роли, искреността… Зрителите надникнаха и в живота на Владо през неговите очи – POV видеото, което той засне специално, имаше своята премиера по време на интервюто му в социалния канал инициативата.

15 000 зрители гледаха онлайн студиото, което продължи цели 6 часа и всички посланици на Нощта застанаха очи в очи със своите почитатели. Темата беше „театър, опера, балет“ – в и отвъд сценичното говорене и усещане за изкуството. Водещи на LiveCam бяха Ива Дойчинова, Диана Алексиева и Инес Павлова.

Цялото интервю на Владо в LiveCam можете да гледате ТУК

***

През 2018 г. Нощта на театрите се проведе едновременно в 11 европейски държави. В тази Нощ Театърът се превръща в основна тема и събира по едно и също време всички, които го обичат. Нощ на театрите 2018 в България включваше над 150 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, изложби, отворени врати” и пътешествия зад кулисите, NT Live, флашмобове, импро театъра, богата детска програма в 16 български града. Тази година кампанията за инициативата лансира посланието „Очи в очи с театъра“. Над 1300 творци станаха част от европейската платформа и представиха своите продукции в над 90 локации. Форматът на Нощ на театрите няма аналог в България и става все по-популярен сред младите хора. Именно по-различното „случване” я прави изпълнена с мистичност и интересни за театралните почитатели събития и форми.