Владо се включва в инициативата #ПребориГнева 19 февруари 2019

„Добрата дума лекува“ на Българския лекарски съюз

Фотоконкурс на тема „Добрата дума лекува“ започва навръх Международния ден на доброто. Организаторите от Българския лекарски съюз търсят снимки на пациенти с техните лекари, придружени с текст, които да „говорят“ за доброто. Всички фоторазкази ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Лекарския съюз, а жури от представители на БЛС и фотографи ще избере най-вълнуващите фотографии, които ще бъдат показани в специална изложба по случай Деня на здравния работник през месец април. Повече за инициативата и условията за участие в конкурса можете да намерите в сайта на БЛС. Снимките може да пращате и на имейл Pr@blsbg.com
Сред специалните гости беше Владо Карамазов (изиграл ролята на д-р Христо Карагьозов в лекарския сериал „Откраднат живот“), който благодари на своите любими лекари – доц. Костадин Ангелов и д-р Благомир Здравков. И символично пусна първия фоторазказ в конкурса „Добрата дума лекува“. На събитието присъстваха още доц. Иглика Михайлова – спасена след като беше блъсната от трамвай и носител на Лекар за 2018 г., както и част от екипа на Спешното отделение на Горна Оряховица от последния публичен случай на агресия.
В своя блог Владо наскоро разказа за доц. Костадин Ангелов и д-р Благомир Здравков, които са сред най-близките му приятели и с които се среща по време на снимките на Сървайвър.

***
През септември 2017 г. след серия от нападения над медици, Българският лекарски съюз стартира национална кампания под надслов „Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание“ #ПРЕБОРИГНЕВА. „За съжаление и днес сме свидетели на различни случаи на агресия – към медицински персонал, служители на реда, военни, хората, които помагат денонощно, 365 дни в годината“ – споделят от Българския лекарски съюз. Там ежедневно постъпват стотици благодарствени писма и отзиви с добри думи от пациентите, които топлят сърцата, но остават скрити за широката общественост. Време е добрата дума да е тази, която да се изправи срещу лошотията.